De Avonturenclub Overvecht wéér gestart

Nieuw schooljaar  en Avonturenclub Overvecht is weer gestart.

De Avonturenclub is een sportief naschools programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd, naar voorbeeld van een soortgelijke activiteit van natuurspeeltuin Het Woeste Westen in Amsterdam.

Begeleiders gaan met kinderen op ontdekkingstocht in hun buurt. ”We gaan op zoek naar een klimboom, hoe komen we over dat slootje, welke planten en dieren leven er in onze buurt, hoe bouw je een hut en hoe maak je een pijl en boog. Het kan allemaal in jouw buurt en jij speelt de hoofdrol”. Er wordt een combinatie gemaakt met sportieve vaardigheden zoals rennen, springen en werpen.  De Avonturenclub wordt aangeboden door IJsclub Siberia. We willen graag in de wijk Overvecht actief zijn met vernieuwend natuur- en sportactiviteiten aanbod dat aansluit bij de behoefte van bewoners en kinderen, in samenwerking met andere partijen. Harten voor Sport en Wijk & Co ondersteunen dit initiatief met coördinatie en begeleiding.

Het is tijd voor een nieuw avontuur. Wat is jouw nieuwe avontuur vandaag?

Planning

8 maal 90 minuten, op een woensdag- of vrijdagmiddag direct na schooltijd. De Avonturenclub wordt ook na blok 1 van 8 bijeenkomsten vervolgd.

De kinderen starten vanaf het schoolplein en worden hier weer afgeleverd.

Kinderen uit groep 3 t/m 8. Maximaal 12 kinderen, minimaal 8.

Begeleiding

Spelagogen Lydia Zonneveld, Laura de Weerd en Ingrid Peskens zijn ervaren in het begeleiden van avontuurlijke activiteiten. Zij wordt ondersteund door een stagiaire of vrijwilliger.

Ouderbetrokkenheid

Indien nodig is er voor ouders vooraf een informatiesessie over het belang van natuur en spelen en hoe dit in de eigen omgeving te vinden en te gebruiken. De laatste ontdekkingstocht van de groep kinderen kan samen met de ouders worden gedaan waarbij de kinderen hen ‘les’ geven in risico en avontuur.

Deelnemersbijdragen

Als bijdrage aan de materiaalkosten en limonade vragen wij € 1 per kind per keer.

Flexibel

Dit is een pilot-project voor Overvecht, dat een vervolg krijgt in 2017 en volgende jaren. In overleg met de Bredeschool-coördinator, de school en anderen kan de Avonturenclub worden aangepast en bijgesteld.

Voor Avonturenclub Overvecht via Lydia Zonneveld, IJsclub Siberia

lydia.zonneveld@gmail.com