Doe mee!

Blijf op de hoogte…

We houden je via Whatsapp groep ” SIBERIA NU ” op de hoogte van het natuurijs in Utrecht en omgeving.

Aanmelden via telefoon 06-41679005.

Je kunt meedoen als deelnemer! U-pas houders gratis!

Bij IJsclub Siberia gaat het om buitendingen doen. En daar hangen we graag de slingers bij op.

Omdat het schaatsseizoen natuurlijk maar kort is, willen we buiten het seizoen sportieve en gezellige evenementen aanbieden. Zo is Siberia het hele jaar door een gezellige plek in de wijk Overvecht. In de zomer en de winter een fijne plek om te spelen. Samen met Staatsbosbeheer, het Recreatieschap Midden-Nederland, de gemeente Utrecht, Utrecht Natuurlijk, Harten voor Sport en andere partners organiseren we onze buitensport activiteiten.  Overvecht met oa. het Noorderpark (met het Gagelbos Speelbos en de Ruigenhoekse polder) heeft veel te bieden als recreatiegebied. Schaatsen, skaten, vissen, wandelen, hardlopen, klimmen en klauteren en fietsen wordt al volop gedaan in het park. Voor ons gaat het niet alleen om het sporten, maar ook om elkaar te ontmoeten. Samen bewegen, verbindt mensen. Siberia is een plek zijn waar mensen van alle leeftijden en achtergronden welkom zijn.

Ook op het ijs is iedereen gelijk. Bij ons staat die ouderwetse schaatsbeleving centraal. Bij Siberia beleef je het nostalgische gevoel van toen, gewoon om de hoek in Utrecht.Met tintelende vingers en rode neuzen over het natuurijs krabbelen terwijl de warme chocolademelk naar je lonkt vanuit het warm verlichte koek-en-zopie kraampje. Om die ene korte periode per jaar dat je op natuurijs kunt schaatsen samen te beleven. En dat zonder door het ijs te zakken!  We willen als eerste graag de jeugd bereiken om lekker te komen schaatsen in de gezonde buitenlucht. Op natuurijsbaan Park De Watertoren kun je al schaatsen als het drie nachten achter elkaar streng heeft gevroren. Een meer of sloot doet er veel langer over om te bevriezen. Bij IJsclub Siberia kun je  al lekker snel op echt natuurijs staan. Op de ijsbaan wordt veel aandacht gegeven aan kinderen om rustig te leren schaatsen. De veiligheid staat hierbij voorop. Uiteraard wordt pas na een strenge controle van onze ijsmeesters de baan vrijgegeven. We zorgen er voor dat de ijspiste door middel van veegmachines goed onderhouden wordt. Er zijn kinderschaatsen te leen.

Je kunt meehelpen als vrijwilliger!

We zijn een actieve vereniging en we zorgen goed voor elkaar. Onze vrijwilligers worden op handen gedragen. We hebben mooie vacatures voor vrijwilligerswerk voor baanmakers en mooimakers. We gaan graag het gesprek met je aan, want we vragen natuurlijk als eerste wat je zelf voor leuks wilt doen voor IJsclub Siberia. Jouw plezier verdubbelt het plezier voor anderen. Laat je inspireren en kijk ook eens op onze pagina bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht https://www.vcutrecht.nl/organisatie/44790/ijsclub-siberia-natuur-en-sportevenementen-utrecht-overvecht

Je kunt meedoen als partner (sociaal-) ondernemer!

We zoeken de samenwerking met sympathieke, kleinschalige buurtinitiatieven en lokale creatieve ondernemers in Overvecht en omgeving. Door met lokale ondernemers kleinschalige pop-up evenementen te organiseren, stimuleren we Utrechts ondernemerschap. Reken op een speciale festivalsfeer voor jong en oud waarin we onder het credo “samen lekker sporten” jouw stad, buurt of straat op een orginele wijze in beweging zetten. Bij alle acties die we ontwikkelen ligt onze focus op natuur- en sportevenementen. En dan natuurlijk met name bij skate- en schaatsactiviteiten, want daar ligt de passie die we graag met je willen delen. Laat je inspireren en kijk ook eens op onze partnerpagina http://ijsclubsiberia.nl/partners/

Je kunt meedoen als donateur!

Vriendje wordt je door tien euro over te maken op rekeningnummer NL64 INGB 0006 8527 91 t.n.v. “IJsclub Siberia Vriendje voor een tientje”

Doe mee met IJsclub Siberia, daar word je warm van!