Natuurijsmeester cursus

Weet jij al wat je later wilt worden? Ik word IJsmeester. De KNSB én IJsclub Siberia organiseren een Natuurijsmeestercursus bij het Pouwercollege, vanaf 12 jaar en ouder.

Afgelopen woensdag 6 februari werd de natuurijsmeestercursus voor de eerste keer gehouden bij het Nuovo Pouwercollege. Een lesgroep van ongeveer 20 belangstellenden bespraken met elkaar en werden geïnformeerd over diverse onderwerpen. De cursus is toegankelijk vanaf 12 jaar #juniorijsmeester #ijsmeester

In de Natuurijsmeestercursus wordt aandacht besteedt aan de onderstaande onderwerpen:

• Soorten ijsbanen
  • Aanleg en bespreking alle soorten banen
  • IJsvorming
  • IJs op vaarten en meren
  • Wanneer kan een tocht gehouden worden

Natuurijsbaan Park De Watertoren en Natuurijsbaan De Gagelplas

IJsclub Siberia uit Utrecht Overvecht is actief op 3 ijsbanen. Met vriendenacties en schoolschaatsen wordt er geschaatst op de kunstijsbaan De Vechtsebanen. Bekender zijn de activiteiten op Natuurijsbaan Park De Watertoren aan de Normadreef én de Natuurijsbaan De Gagelplas in Noorderpark Ruigenhoek. Het bestuur van IJsclub Siberia is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers (jong en ouder) en werkt graag samen met de KNSB om nieuwe ijsmeesters en baanmakers op te leiden.

De cursus duurt één dagdeel van maximaal 3 uur. Na afloop werd er uitgebreid genoten van een soepje, broodje en een heerlijk dessert gemaakt door de leerlingen van het Nuovo Pouwercollege. Komende jaar worden er nog meer cursussen in het land gehouden. Volgend jaar in principe ook weer bij het Pouwercollege in Overvecht.

Praktisch:

Informatie en aanmelding via deze link.

Waar? Nuovo Pouwercollege, La Bohemedreef 7, 3561 KW, Utrecht Overvecht

Wanneer? 6 feb. 2019 15:30 – 18:30 uur vanaf 12 jaar en ouder.

Kosten? 30 euro (vóór IJsclub Siberia leden gratis)

Inclusief hapje en drankje