7 februari update IJsbaan Park De Watertoren

Gaat het hard genoeg vriezen om aan de Marnedreef Overvecht op natuurijsbaan Park De Watertoren te kunnen schaatsen? Het ziet er helaas niet goed uit. Vannacht en morgen is er in kans op bewolking. En bewolking zorgt ervoor dat de temperaturen geen matige vorst geven (onder  – 5° C ). 

We hebben een paar dagen met winters weer. Waarschijnlijk wordt dit de koudste periode van deze winter. Afgelopen nacht naar woensdag werd het bij helder weer en weinig wind koud. Nabij de grond vroor het 9 graden en rond 7 uur was het op veel plaatsen in de regio -7 graden. IJsbaan Park De Watertoren heeft daardoor vannacht 2 cm gekregen.

  

Zoals het er nu naar uitziet komt er tijdens het weekeinde, na wat gekwakkel, een einde aan de vorst en zal het hooguit ’s nachts soms nog een beetje vriezen. En vooral de temperaturen overdag lopen verder op. Donderdag overdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit rond 4°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, in de loop van de dag neemt de wind aan zee toe naar matig tot vrij krachtig. Dit betekent voor de ijsbaan weer afwachten tot een volgende vorstperiode.

Tegenwoordig reiken de redelijk betrouwbare weersverwachtingen tot minstens tien dagen vooruit en er wordt zelfs al door gerekend tot vijftien dagen vooruit. Verwachtingen tot een dag of vijf vooruit zijn tegenwoordig vaak al behoorlijk betrouwbaar. Als de vorst invalt, zien we dan het einde van de koudeperiode in de verwachtingen vaak al snel weer verschijnen en is de spanning eigenlijk meteen al weg. Zo ook dit jaar in februari. Of er geschaatst kan worden is dus nog écht maar de vraag.

 

Geef een reactie

Scan de code