Over ons

IJsclub Siberia Overvecht

Als het buiten begint te vriezen begint ons bloed weer op te warmen. Met je ouders, en vrienden het ijs op. Gloeiende wangen en warme chocolademelk. “Ik wil eigenlijk nog een keer een nostalgische ijsbaan oprichten in Utrecht”, zei Paul. En zo geschiede…

Schaatsen bij IJsbaan De Watertoren Overvecht februari 2021h

“Als kleine jongens stonden we óók graag op het ijs.”

Allebei afkomstig uit een schaatsrijk gebied, werd de sport ons met de paplepel ingegoten. We schaatsten alleen op natuurijs, en de tochten werden langer en langer. Misschien zouden we zelfs ook ooit de Elfstedentocht kunnen rijden! Ontbering werd onze vriend, doorrijden tot je niet meer kunt, de koude trotseren. Maar naast het afzien, was ook de gezelligheid belangrijk. Met je ouders, en vrienden het ijs op. Gloeiende wangen en warme chocolademelk. “Ik wil eigenlijk nog een keer een nostalgische ijsbaan oprichten in Utrecht”, zei Paul augustus 2014. Dat bleek op zijn bucketlist te staan. Maar waarom zou het daarop blijven staan? We begonnen te brainstormen, Robbert belde wat mensen en ineens werd een vaag plan een concreet idee. Na een gevolgde KNSB cursus mochten we ons allebei officieel IJsmeester noemen.

“We willen de romantiek van Hollandse winterpret combineren met leuke, hippe stadscultuur.”

Het plan begon concrete vormen aan te nemen. Ons doel is om een gezellige natuurijsbaan te realiseren waar jong en oud op een veilige manier het plezier van schaatsen op natuurijs kan ervaren. Een plek waar jong en oud zich thuis kan voelen. De nostalgie van toen, gewoon om de hoek. In contact met de Gemeente Utrecht is in het najaar van 2016 een wijk natuurijsbaan Park De Watertoren gerealiseerd. Een droom die uitkomt!

Bij natuurijsbaan Park De Watertoren kan geschaatst worden als het drie nachten achter elkaar matig tot streng heeft gevroren en er een ijsdikte is van 7 cm. Bij ons gaat het niet zozeer om het hard rijden, maar om de beleving van het samen schaatsen op natuurijs. We willen de romantiek van Hollandse winterpret combineren met leuke, hippe stadscultuur.

“Avonturenclub”

En de gezelligheid rondom de nostalgische ijsbaan inspireerde ons om meer laagdrempelige sport- en cultuuractiviteiten te organiseren op locatie. Dit is realiseerbaar door middel van ons pop-up concept. De Berenwagen van IJsclub Siberia is inmiddels een herkenbare pleisterplaats tijdens evenementen. Al lopend en rondvragend in Overvecht zagen we ook in het Noorderpark Ruigenhoek mogelijkheden. In contact met Staatsbosbeheer is De Gagelplas aangewezen als natuurijsbaan en zijn er activiteiten in het Gagelbos en de skatebaan. 

We organiseren rondom de natuurijsbanen tal van buitensport activiteiten oa. De Avonturenclub, Glow in the Park, Ruig030, Siberia Challenge, Midzomerfeest en Snertwandeling.

En in de lente en zomer is het weer skatetijd!

Een droom die uitkomt…

6 jaar IJsclub Siberia Overvecht: 12 x ijsmeesters, 25 x vrijwilligers, 150 x donateurs, 5 x locaties: ijsbaan De Watertoren, Gagelbos, De Ruige Bunker, De Avonturenclub, Skatebaan Ruigenhoek, 21 x evenementen voor jong en oud, voor mensen met een kleine portemonnee en voor alle achtergronden, 180 x verschillende nationaliteiten, 75 x partners, 25 x scholen, 25 x vakkrachten, 25 x mooimakers, 25 x baanmakers, 150 x hesjes voor junior baanmakers, 525 x uur sportief buitenspelen met muziek, theater en spelactiviteiten, 25 x avonturenclub, 7500 x berenkoekjes, 1500 x liter chocolademelk, 100 x liter glühwein, 100 x liter soep (vega/halal) en 250 x kinderschaatsen, 50 x skates en 12 x schaats- en skatedagen.

“IJsclub Siberia, daar word je warm van!”

Wil je ons óók steunen word dan donateur en klik >>> Doe mee! 

 

Contactgegevens:

IJsclub Siberia

Schouwweteringstraat 1

3513 GH  UTRECHT

KvK-nummer:  62939416

Bank: ING

Iban:  NL64 INGB 0006 8527 91

Tel: 06-416 79 005

E-mail: info@ijsclubsiberia.nl

Website: https://ijsclubsiberia.nl/

Klik hier voor: Instagram

Klik hier voor: Twitter

Klik hier voor: De Nieuwsbrief