Documentaire bij ijsclub Hollandia

IJSclub Hollandia uit Ameide combineert de jaarlijkse ledenvergadering met oud-Hollandse gezelligheid. Dit jaar werd daarbij de documentaire “De Sfeer van Weleer” vertoond in aanwezigheid van ijsclub Siberia.

De Sfeer van Weleer met filmbeelden over schaatsen in de jaren 50 en 60, bracht ook verhalen naar boven over de geschiedenis van ijsclub Hollandia zelf. Hollandia bestaat namelijk al meer dan 135 jaar!

Ameide is een stadje en voormalige gemeente in de gemeente Zederik, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. Het ligt in het noordoosten van de Alblasserwaard en heeft 3120 inwoners. Ameide wordt in het noorden door de rivier de Lek en in het oosten door de Oude Zederik begrensd.

Heel leuk om de documentaire in de gemeente Zederik te vertonen omdat deze gemeente binnenkort onder de provincie Utrecht valt. IJsclub Siberia krijgt er zo een zustervereniging in de provincie bij. Al blijkt wel dat ze binnen de KNSB nog wel een uitzondering krijgen en bij Zuid Hollandse Gewest blijven.

Voorzitter ijsclub Hollandia Arjan van den Berg: “Was goed en gezellig en mooie film. Er wordt goed over nagepraat.”
Nu de meteorologische winter is ingetreden, is de schaatskoorts bij beide ijsclubs al weer voelbaar. Nu maar hopen op minstens 12 centimeter ijs in heel Utrecht.

 

Geef een reactie

Scan de code