Einde winter 2018

Hier en daar kwamen berichten over eind februari met vorst vergelijkbaar met de winter van 1986. Wij maken en houden de natuurijsbaan schoon van takken zolang de verwachting van winter aanhoudt. Toch hoeven we deze winter niet meer te rekenen dat we op natuurijs komen.Het meest waarschijnlijke is dat we eerst een paar wat wisselvallige dagen krijgen, die worden gemixt met dagen die best aardig zijn met wat zon. ’s Nachts vriest het dan soms wat.
Wat later waarschijnlijk een overgang met rustig en meestal droog weer met ’s nachts regelmatig wat lichte vorst maar overdag juist iets hogere temperaturen. De zon krijgt meer kracht en dan gaan we later in februari al steeds meer merken. Eigenlijk best mooi weer, maar natuurlijk geen schaatsweer.

Komende week dus een grote kans (70%) op een rustig weertype met temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden. In de loop van de periode neemt de dagelijkse neerslagkans af van 40% naar ca. 25%. De lente gaat langzaamaan beginnen. Lekker buitenspelen. Of binnen genieten van de olympische spelen in PyeongChang, Korea.

Sportieve groet Arie Verrips

Geef een reactie

Scan de code