Groene kerst

Ook dit schaatsseizoen maakt onze weerman, Arie Verrips, weer een actueel winterweerbericht voor IJsclub Siberia. Hij schrijft: Voorlopig lijkt het tijdens de kerst zacht en groen te blijven. De kans op een witte kerst is maar bijzonder klein. Misschien de komende dagen een enkele winterse bui. Aanvankelijk droog en vrij koud met in de nacht en ochtend op veel plaatsen lichte vorst. In de loop van het weekeinde een overgang naar zacht en wisselvallig weer, met een kans (rond 30%) op (natte) sneeuw. Rond de 17e lijkt het juist weer zachter te worden en is er geen serieus winterweer in zicht.

Zoals zo vaak in ons land zullen de kerstdagen ook dik jaar groen en zacht verlopen. En ook tijdens de jaarwisseling is het naar alle waarschijnlijkheid zacht en is er van sneeuw en vorst in de hele periode tot dan geen enkele sprake.

Hoe het daarna gaat verlopen? Vaak is er rond of net na Driekoningen op 6 januari sprake van kouder weer. Als het dit jaar ook gebeurt dan past dit in het klassieke golfpatroon tussen kouder en zachter weer dat vaak in de winterperiode optreedt en dit  jaar zagen we dit in de aanloop naar de winter ook. Of het dit jaar inderdaad zo zal verlopen is evenwel nog koffiedik kijken.
Rond de jaarwisseling wordt wel meer duidelijk.

Alvast fijne feestdagen gewenst.

Arie Verrips

 

Geef een reactie

Scan de code