Herfstvakantie weerbericht

Van 14 t/m 22 oktober is de herfstvakantie in het midden van het land! Er is weer genoeg te zien en te doen en daarom hebben we weer een leuke buitenactiviteit georganiseerd: De Snertwandeling – speurtocht 18 oktober van 14-17 uur op Fort Ruigenhoek.

En herfst betekent natuurlijk ook wind en regen. Op dit moment volgen de weersystemen elkaar in vrij hoog tempo op, hetgeen de timing voor de langere termijn lastig maakt. Wel is er een duidelijke tendens waarneembaar. De kans op extreem weer lijkt me op dit moment bijzonder klein. Na een vrij warm weekeinde hebben we volgende week rond woensdag 18 oktober waarschijnlijk vrij normale temperaturen of iets er boven. Prikwaarden voor de maximumtemperatuur ’s middags liggen tussen 15 en 17 graden. Of er ook redelijk wat zon zal zijn is nu nog niet te zeggen.
De kans dat er veel of langere tijd regen valt is ook niet groot, maar  de kans dat er ergens op de dag een bui valt is wel vrij groot.
Erg hard waaien zal het waarschijnlijk niet. Het wordt zeer waarschijnlijk gewoon een matig windje.

Kortom… zeker geen ongunstige omstandigheden voor het evenement. Dikke winterjassen zijn nog niet nodig, in het ergste geval is een paraplu soms misschien handig. Voor meer leuke uitjes kijk je op de website van bierenappelsap.nl

Fijne vakantie!

Sportieve groet Arie Verrips

Scan de code