24 oktober Herfstwandeling 2019

Donderdag 24 oktober vanaf 14:00 uur organiseert IJsclub Siberia en Boswachter Noortje samen met jullie een mooi buitenfeest bij De Ruige Bunkers en IJsbaan De Gagelplas, in het Noorderpark Ruigenhoek.

“Wil je lekker door riet en struikgewas struinen of gewoon stilletjes van de natuur genieten? Het kan hier allemaal!”

Er zijn verschillende wandelingen:

• Boswachter Noortje neemt ons mee met een wandeling in de natuur.
  • Er is een speurtocht voor de ontdekkingsreizers onder ons.
  • Voor volwassenen is er speciale wandeling onder leiding van Annerieke Hut van Buitengewoonjezelf.nl.

“Lekker ná de ruige struintocht broodjes bakken boven het kampvuur en genieten van accordeon muziek en chocolademelk.”

Vóór en ná de wandeling kun je:

• Bij de Ruige Bunkers kun je lekker vrij spelen en lopen over het blote voeten pad
  • Je kunt na de wandeling nog geschminkt worden
  • Je kunt er ponyrijden olv. Manege ’t Hoogt
  • Je kunt er óók in de natuur werken en vissen vangen met een speer
  • Je kunt marshmallows en broodjes bakken en nagloeien bij het kampvuur.
  • Je kunt hutten bouwen
  • Je kunt luisteren naar verhalen
  • Je kunt leren vuur maken
  • Je kunt leren slacklinen (op een koord leren lopen tussen de bomen)
  • Met mooi weer organiseren we een stoere zwemcursus: Winterzwemmen, dus neem je zwembroek en handdoek mee.

“Laten we de haast uit onze hoofden halen en kijken wat er te ontdekken valt.”

Praktische informatie:

• Toegang is gratis én de wandelingen zijn geschikt voor alle leeftijden.
  • Meedoen is op basis van eigen risico.
  • Voor het eten en drinken betaal je 2 euro per consumptie.
  • Er is een mogelijkheid om te pinnen.
  • De internetverbinding in het bos is niet altijd even goed, dus neem svp. ook contant geld mee.
  • Start: Donderdag 24 oktober 14-17 uur
  • Plaats: Volg de route bordjes van IJsclub Siberia naar de IJsbaan Gagelplas in het Noorderpark Ruigenhoek.
  • Adres: Gageldijk 87 3566 MG Utrecht tel 06-41679005
  • Locatie Google maps: klik hier

Zet jezelf op gaan op Facebook en help ons delen

• Avontuurlijk buitenspelen: Daarbij kunnen kleding en schoenen erg vies worden en beschadigen … Zorg dat schoenen niet te los zitten, ze kunnen met spelen in de modder blijven steken… Deelnemers worden onvermijdelijk iets nat… Je kunt je altijd opwarmen bij het vuur.
  • Winterzwemmen: Neem zwemkleding mee en het wordt aangeraden om zwemschoentjes aan te doen. Kinderen moeten minimaal zwemdiploma B hebben.
  • Wandeling met Annerieke: Tijdens de wandeling met Annerieke kunnen ouders zelf ervaren meer los te laten, vrijer te worden; om ouders en kinderen méér avontuurlijk te kunnen laten spelen. Een wandeling die letterlijk ruimte geeft om echt contact te maken met het kind in jezelf en meer vertrouwen te geven om je kind(eren) te laten in hun natuurlijke nieuwsgierigheid en ontdekken.
  • Privacy: Tijdens de evenementen van IJsclub Siberia worden foto’s gemaakt tbv. van promotie en inspiratie voor fondsen en subsidiegevers. Bezoekers geven door mee te doen toestemming voor publicatie. De foto’s van eerdere edities van de herfstwandeling zijn terug te kijken op Facebook en Instagram