Terugblik maart 2018 IJsbaan Park De Watertoren

Eindelijk was het dan zover: Er kon geschaatst worden op ijsbaan Park de Watertoren! Een terugblik…en door het enthousiasme over de ijspret is de documentaire “De Sfeer van Weleer” nogmaals te zien op het Ustad kanaal van RTV Utrecht as. donderdag 8 en vrijdag 9 maart.

De “Russische beer” bracht de kou uit Siberië naar de ijsbaan van ijsclub Siberia in Utrecht. Vanaf donderdag 1 maart tot en met zondag 4 maart was het schaatsen in Utrecht Overvecht. Een heerlijke sfeer met goed ijs, dankzij de vrijwillige ijsvegers, lekkere koek en zopie maar vooral heel veel enthousiaste schaatsers.

“Zo gaaf! Het was ontzettend leuk om op de ijsbaan de Watertoren te schaatsen. En gezellig! Ook het samen vegen was leuk.”

Een mooier einde van de winter hadden we niet kunnen bedenken! Kijk hieronder naar een leuke sfeerimpressie van de ijspret door Jasper van Bladel. Dé droom is werkelijkheid geworden!

Zo’n twee jaar heeft Jasper van Bladel, Robbert van Vliet en Paul Redeker gevolgd in hun gesprekken met (voormalig) inwoners van Utrecht die mooie verhalen vertelden over de sfeer op de ijsbanen in Utrecht in de jaren ’50 en ’60. In die twee jaar organiseerde ijsclub Siberia meerdere sportieve evenement om de sfeer van saamhorigheid en samen bewegen weer terug te brengen in Utrecht. Het resultaat is de documentaire De Sfeer van Weleer waar hij als filmmaker enorm trots op is.

“Ooit, ooit komt het.”

Wanneer de opnames van de film langer hadden geduurd, had de film over de ijsclub in Utrecht een heel ander einde gekend. Toch is Jasper erg blij met het einde van de documentaire waar Robbert zegt: “Ooit, ooit komt het.” Meer dan een half jaar verder is het dan eindelijk zover!

Zoals gezegd de documentaire “De Sfeer van Weleer” is nogmaals te zien op het Ustad kanaal van RTV Utrecht as. donderdag 8 en vrijdag 9 maart. De documentaire is ook onderdeel van de Culturele Zondagen op 22 april, en zal worden vertoond bij de Gagelstede in Utrecht Overvecht-Noord. Je kan de film ook online bekijken (iets ingekort) via uitzending gemist van UStad (RTV Utrecht). Klik hier

 

Geef een reactie

Scan de code