Vrijwilligers gezocht

“We zoeken jouw bij IJsclub Siberia. Meldt je aan via onze waardevolle samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht” #KNSB #vcutrecht #vrijwilligerswerk #ijsclubsiberia #Overvecht klik hier

IJsclub Siberia is een levende vereniging met veel activiteiten. Voor al deze activiteiten zijn logischerwijs ook vrijwilligers nodig. Via onder meer de Vrijwilligerscentrale Utrecht probeert de Utrechtse vereniging haar vrijwilligers te werven. Hoewel het aantal aanmeldingen niet heel hoog ligt, is het voor IJsclub Siberia wel enorm waardevol aangesloten te zijn bij de Vrijwilligerscentrale en haar netwerk.

“Vrijwilligerswerk brengt bijzondere ontmoetingen en verrassende verbindingen” 

Ruim zes jaar geleden vond er een professionaliseringsslag plaats bij IJsclub Siberia. Onder andere de website werd onder handen genomen en met hulp van tekstschrijvers zette de vereniging haar verhaal op papier. Tijdens deze periode startte ook de samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht. “Door vacatures via de Vrijwilligerscentrale te verspreiden vergroten wij de kans de juiste vrijwilligers te vinden. Zij maken namelijk al een eerste selectie van de kandidaten”, zegt Robbert van Vliet van IJsclub Siberia.

Onderdeel van vrijwilligersnetwerk

Volgens de secretaris en vrijwilligerscoördinator wordt de vereniging goed geholpen door de Vrijwilligerscentrale. “Vacatures staan vier maanden online en daarna worden ze automatisch verwijderd. Via de website krijgen we veel publiciteit. Je bent als vereniging duidelijk zichtbaar. Door de samenwerking zijn we tevens onderdeel geworden van het vrijwilligersnetwerk in Utrecht. De centrale werkt als klankbord en een soort tussenpersoon voor ons. Via de organisatie zijn we in contact gekomen met bijvoorbeeld de asielopvang en scholen.”

Hoewel IJsclub Siberia tevreden is met de samenwerking, tempert Van Vliet wel de verwachtingen. “Je moet niet verwachten dat je voor al je vacatures kandidaten vindt. In de loop der jaren hebben we niet heel vrijwilligers geworven via de Vrijwilligerscentrale. Maar het heeft ons wel geholpen te focussen, kennis te verzamelen en cursussen te volgen.”

Waardevolle samenwerking

IJsclub Siberia zet de samenwerking in ieder geval de komende periode nog voort. Van Vliet: “De beste manier om vrijwilligers te werven blijft toch via je eigen netwerk. Wees actief in de regio waar je zelf gevestigd bent en laat mensen iets doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden, is mijn advies aan andere verenigingen. Maar het is voor ons zeker de moeite waard door te gaan met de samenwerking met Vrijwilligerscentrale Utrecht.”

Je kunt meehelpen als vrijwilliger

We zijn een actieve vereniging en we zorgen goed voor elkaar. Onze vrijwilligers worden op handen gedragen. We hebben mooie vacatures voor vrijwilligerswerk voor algemeen bestuurslid, baanmakers en mooimakers in de winter en in de zomer. We gaan graag het gesprek met je aan, want we vragen natuurlijk als eerste wat je zelf voor leuks wilt doen voor IJsclub Siberia. Jouw plezier verdubbelt het plezier voor anderen.

In de winter: We zoeken baanmakers en ijsmeesters (senior en junior) om ons te helpen met het prepareren van het natuurijsbaan van IJsclub Siberia Overvecht. Wordt jij warm van als de temperaturen onder het vriespunt gaan. Vindt jij het leuk om met brandweerslangen en standpijpen bezig te zijn en mee te denken over ijskwaliteit. Je denkt mee en regelt andere schaatsactiviteiten op de ijsbaan als curling, priksleeën en ijshockey. Je bent in gesprek met de deelnemers en helpt ze om de leenschaatsen aan te doen. Daarnaast help je de schaatsen weer schoon in de opslag te brengen.

In de zomer: We zoeken baanmakers en mooimakers om ons te helpen met het organiseren van avontuurlijke buitenactiviteiten en zomerfeesten. Wordt je hier warm van, kun je flexibel ingezet worden en heb je zelf leuke suggesties of plannen die hierbij aansluiten? We staan open voor jouw idee!

Laat je inspireren en kijk ook eens op onze pagina bij de Vrijwilligerscentrale Utrecht 

Of mail naar info@ijsclubsiberia.nl

 

 

*Artikel is overgenomen 12-02-2019 van de website van de KNSB en 12-07-2019 van de website van de De Vrijwilligerscentrale

Geef een reactie

Scan de code