Weerbericht vóór de winterwandeling

Pas zaterdagmiddag bleek dat er bij ons ’s avonds weleens eens flink pak sneeuw zou kunnen vallen. Dit gebeurde dan ook en zo sneeuwde het vooral wat later in de avond flink door en ook nog een stuk in de nacht. Dit resulteerde in onze regio in een sneeuwlaag van op veel plaatsen tussen de 6 en 10 cm. De verschillen in het weer waren overigens groot. In Limburg was er sprake van regen en dooi, ook in delen van Noord-Brabant viel veel minder sneeuw dan bij ons. Maar in Gelderland, Overijssel, delen van Zuid-Holland, Noord-Holland en Flevoland kon men net als bij ons genieten van een laag(je) sneeuw!

Zaterdagochtend was er op veel plaatsen ook al 1 tot 2 cm sneeuw gevallen en die zorgde voor gladheid. De temperatuur kwam zaterdagmiddag maar tot 1 graad boven nul, zodat de sneeuw grotendeels bleef liggen. Tijdens de sneeuwval van zaterdagavond en zondagnacht bleef de temperatuur 0 graden zodat er prachtige sneeuwaanzichten ontstonden. Wel kreeg het wegverkeer veel hinder. In de loop van de zondag kwam de temperatuur enkel graden boven nul, zodat het echt mooie van het sneeuwdek er wel af was. De verwachting is dat met name in de bossen van de Heuvelrug een flink deel van de sneeuw de dag zal overleven, waarna het de nacht naar maandag toe weer wat zal gaan vriezen. Vandaag kwam de temperatuur al flink boven nul en is meeste sneeuw al  verdwenen. Deze week loopt de temperatuur verder op en komen we zelfs in een wat pril lenteachtig weertype terecht met temperaturen van rond 10 graden bij heel wat zonneschijn.

De verwachting voor aankomende vrijdag 17 februari met de winterwandeling en kampvuuravond: Na woensdag is de koude duidelijk voorbij. Vrijdag wordt een bewolkte dag en avond. Overdag wordt het een graad of 9. Tijdens de avond zal de temperatuur niet snel dalen. Het blijft waarschijnlijk droog. Als er al wat valt, is het hooguit een weinig motregen.

 

sportieve groet, Arie Verrips

Scan de code