20 januari weersvoorspelling Glow in the Park

Hier een update voor het weer voor Glow in the Park a.s. zaterdag 20 januari. Na een onstuimige donderdag 18 januari, waarbij het landinwaarts tot zware windstoten komt en er wellicht aan de kust een echte storm komt te staan, komt de atmosfeer op vrijdag langzaam tot rust. Donderdag hebben we, naast veel wind en regen tijdelijk zacht weer met temperaturen tot 9 graden.Als de stormdepressie eenmaal voorbij is hebben we op vrijdag maar maximaal 4 tot 5 graden op de thermometers staan. Bovendien vallen er vooral ’s morgens winterse buien, waarbij het zelfs tijdelijk glad kan worden. Een mooie laag sneeuw zit er echter – ook op de Heuvelrug – niet in.

Zaterdag is de atmosfeer verder tot rust gekomen en staat er niet meer dan een matige wind, kracht 3. Veel zon is er niet, er valt nog een enkele winterse bui. De middagtemperatuur is een graad of 4. Tijdens de avond en nacht klaart het meer op. ’s Avonds duikt de temperatuur iets onder nul, ‘nachts gaat het op veel plaatsen een paar graden vriezen. Voor de wandeling Glow in the Park zijn de weersomstandigheden evenwel niet slecht. Het zal dus voor veel mensen niet te koud zijn….de ambiance voor Glow in the Park lijkt me in ieder geval uitstekend te worden.

Zondag blijft het droog, er is wat zon. Er staat niet zo veel wind en het wordt ongeveer 4 graden. Maandag krijgen we nog een lagedrukgebied op bezoek met wat neerslag en iets hogere temperaturen.

Voor de periode erna worden er door weercomputers weer wat meer winterse ontwikkelingen voorzien, maar deden ze dit eerder deze winter niet ook al? Vooralsnog wisselvallig en zacht. Als het begin februari niet lukt, wordt de kans snel kleiner. Maar even afwachten nog, hoe het werkelijk zou gaan lopen!

Sportieve groet, Arie Verrips

 

Geef een reactie

Scan de code