Wie zijn wij?

Als kleine jongens stonden we ook al graag op het ijs.

Allebei afkomstig uit een schaatsrijk gebied, werd de sport ons met de paplepel ingegoten. Als het buiten begint te vriezen begint ons bloed weer op te warmen. We schaatsten alleen op natuurijs, en de tochten werden langer en langer. Misschien zouden we zelfs ook ooit de Elfstedentocht kunnen rijden! Ontbering werd onze vriend, doorrijden tot je niet meer kunt, de koude trotseren. Maar naast het afzien, was ook de gezelligheid belangrijk. Met je ouders, en vrienden het ijs op. Gloeiende wangen en warme chocolademelk.  “Ik wil eigenlijk nog een keer een nostalgische ijsbaan oprichten in Utrecht”, zei Paul augustus 2014. Dat bleek op zijn bucketlist te staan. Maar waarom zou het daarop blijven staan? We begonnen te brainstormen, Robbert belde wat mensen en ineens werd een vaag plan een concreet idee.

Al lopend en rondvragend in Overvecht zagen we in de Ruigenhoekse polder mogelijkheden. In contact met Boswachter Tineke Harlaar is De Gagelplas aangewezen als natuurijsbaan. En in contact met de Gemeente Utrecht is in het najaar van 2016 een wijk natuurijsbaan Park De Watertoren gerealiseerd. Na een gevolgde KNSB cursus mochten we ons allebei officieel IJsmeester noemen. Het plan begon concrete vormen aan te nemen. Ons doel is om een gezellige natuurijsbaan te realiseren waar jong en oud op een veilige manier het plezier van schaatsen op natuurijs kan ervaren. Een plek waar jong en oud zich thuis kan voelen. De nostalgie van toen, gewoon om de hoek. Bij natuurijsbaan Park De Watertoren kan geschaatst worden als het drie nachten achter elkaar heeft gevroren. Bij ons gaat het niet zozeer om het hard rijden, maar om de beleving van het samen schaatsen op natuurijs. We willen de romantiek van Hollandse winterpret combineren met leuke, hippe stadscultuur.

En de gezelligheid rondom de nostalgische ijsbaan inspireerde ons om meer laagdrempelige natuur- en sportactiviteiten te organiseren op locatie. Dit is realiseerbaar door middel van ons pop-up concept. De Berenwagen van IJsclub Siberia is inmiddels een herkenbare pleisterplaats tijdens evenementen.  We organiseren rondom de natuurijsbaan tal van buitensport activiteiten in het nabijgelegen Noorderpark. Met oa. Skatepark Ruigenhoek en het Speelbos Gagelbos genoemd.

 

Foto 01-12-2008: Paul en Robbert samen op de foto met Reinier Paping, de legendarische winnaar van de Elfstedentocht van 1963, tijdens de Elfurentocht op Flevonice in Biddinghuizen.

 

Scan de code