Winterse weer is voorbij

Het winterse weer is zeker voorbij en zeer waarschijnlijk voor langere duur. Helaas zijn de omstandigheden voor vandaag ongunstig om te gaan schaatsen.

Onze ijsmeester Paul Redeker en weerman Arie Verrips komen beide tot dezelfde conclusie: Vanmiddag komt de temperatuur 3 ot 4 graden boven nul, en dat betekent water op het ijs.
Schaatsen is vandaag dan ook overal af te raden.

Voor afgelopen woensdag en donderdag waren er wel kansen. De nacht naar woensdag en donderdagnacht was koud, terwijl er opklaringen waren. Overdag wordt het niet veel boven nul, zodat er dan weer een redelijke ijsgroei kan zijn. Bovendien is de lucht droger, zodat er overdag, ondanks de temperaturen van enkele uren iets boven nul, weinig tot geen water op het ijs komt. Donderdag op vrijdagnacht was de temperatuur zelfs in de vroege ochtend tot -9 C gedaald. Toch was het onvoldoende om op de natuurijsbaan te schaatsen. Op de Molenpolder en Vuntus (Loosdrecht) kon nog wel een mooie ijsdag beleefd worden.

Maar vrijdag lijkt de pret wel definitief voorbij te zijn. Het zou later in februari wel een wat guur weertype kunnen worden met winterse buien en ’s nachts (wat) vorst. En dan wordt het al half februari en dan komt er vaak nog maar weinig meer van schaatsweer terecht. Daar heb je als schaatser weinig aan.

Sportieve groeten en goed weekeinde, Arie Verrips

 

Scan de code