Nominatie Toegankelijkheidsprijs

We zijn heel blij met de nominatie van IJsclub Siberia voor de Toegankelijkheidsprijs 2022. Vanaf 15 juni tot 15 september kunnen alle Utrechters stemmen via Toegankelijkheidsprijs | Gemeente Utrecht

“Deze nominatie voor IJsclub Siberia is een mooie erkenning.”

Dit jaar heeft de gemeente Utrecht veel mooie inzendingen voor de Toegankelijkheidsprijs 2022 gekregen. Deelnemers zijn Kampong Jeu de Boules, The Colosseum KidsSpellenwinkel Subcultures, Het Wilde Westen, Pandhof Sinte Marie, Multicopy, Stiltecentrum Hoog Catharijne en IJsclub Siberia.

Jury en publiek bepalen wie de prijs wint en op 4 oktober zal de wethouder de prijzen uitreiken (tussen 15:00 en 17:00 uur).

“Winst kan zorgen voor nóg één gezellig buitenfeest met IJsclub Siberia.”

De geldprijs van 3000 euro willen we gebruiken voor onze buitenfeestjes.

Wij hopen dat je op ons wilt stemmen.

IJsclub Siberia is een bont gezelschap, baanmakers en mooimakers, die in de buitenlucht op wisselde locaties sportieve en culturele evenementen organiseert. In de winter zijn we op natuurijs te vinden. In de zomer kunnen we ook zomaar ergens in de stad, in jouw buurt opduiken. We zoeken samenwerking met sympathieke, kleinschalige buurtinitiatieven en lokale creatieve ondernemers. Reken op een speciale festivalsfeer voor jong en oud waarin we onder het credo ‘samen lekker sporten’ jouw stad, buurt of straat op een originele wijze in beweging zetten. Bij alle acties die we ontwikkelen ligt onze focus op schaatsactiviteiten. Daar ligt de passie die we graag met je willen delen. Onze buitenfeesten zijn uiteraard ook toegankelijk voor jeugd met een beperking. In 2019 tekenden 14 initiatiefnemers het SamenSpeelAkkoord. Inmiddels is dit aantal uitgegroeid tot een netwerk van 36 Beloftemakers die een eigen belofte hebben gedaan om concreet bij te dragen aan het realiseren van de drie ambities van het SamenSpeelAkkoord, te weten:

• Een inclusieve speelcultuur
  • Meer samenspeelplekken
  • Meer en beter toegankelijke kennis over samen spelen

Meer info over het Samenspeelnetwerk en beloftemakers IJsclub Siberia

Fotografie Ton van de Blaak