Kwakkelwinter deel 1

Ook dit schaatsseizoen maakt onze weerman, Arie Verrips, weer een actueel winterweerbericht voor IJsclub Siberia. Hij schrijft: De komende paar dagen is het vooral kwakkelweer met soms wat sneeuw en ’s nachts een beetje vorst.

Tegen en tijdens het weekeinde lijkt het zachter te worden met regen en ’s nachts geen vorst meer. Voor de volgende week (eerste week februari) zijn de vooruitzichten behoorlijk onzeker. De kans op wat zachter weer lijkt me op dit moment wat groter dan de kans op echt kouder weer.
Maar de uitkomsten van de computermodellen veranderen van dag tot dag. Het kan best zomaar ineens de koude kant uit draaien. Dat zagen we vorig jaar ook immers, maar het kan ook zo blijven zoals het nu is.
Een week met nogal wat verkeersongemakken, ’s nachts wat vorst en overdag wat boven nul met geregeld winterse neerslag.  Met de start van februari wordt nu weer kouder weer berekend met een noordoostenwind en koudere bovenlucht en vooralsnog voorzichtige opbouw hogedruk boven Scandinavië.
Kijken waar dit op gaat uitdraaien …. de winter is absoluut nog niet afgeschreven.

Sportieve groet Arie Verrips

 

Kwakkelwinter= winter met geringe en onbestendige vorst en vaak ongewenst veel neerslag; wisselvallige winter met te weinig typisch winters weer; milde, vaak regenachtige winter

 

Geef een reactie

Scan de code