Weerbericht Glow in the Park 18 januari 2020

Voorlopig is er nog nauwelijks tot geen kans op winters weer. Het wat saaie, soms wisselvallige weer met te hoge temperaturen en af en toe wat regen houdt voorlopig aan, in ieder geval tot net voorbij half januari. Of het laat in januari nog gaat winteren is niet uitgesloten, maar de kans lijkt vooralsnog klein.

18 januari Glow in the Park 2020

In grote lijnen aanhoudend (zeer) zacht weer en licht wisselvallig, en zaterdag droog en iets minder zacht.  Tijdens Glow in the Park zal het zacht zijn met een kleine kans op lichte regen. Dat betekent dat het de boeken in zal gaan als de warmste Glow in the Park. Gelukkig gaat het hierbij hooguit om een paar millimeter.

De temperatuur heeft niets met winterweer te maken. Zowel zaterdag en zondag rond 7 graden. Ook s avonds en ’s nachts is de temperatuur minstens enkele graden boven het vriespunt.

Een vleugje winter

Zoals gezegd, spannend is het weerbeeld bepaald niet en dat zal nog wel zo blijven voorlopig. Van schaatsweer is ook op lange termijn nog lang geen sprake, hooguit misschien een keertje wat vorst in de nacht volgende week.

Over februari valt nog weinig tot niets te zeggen. Het kan zomaar een verrassing worden, zoals bijvoorbeeld in 2012 met een stevige vorstperiode met veel sneeuw tijdens de eerste twee weken van de maand. De kans dat is ook dit jaar gebeurt, lijkt me evenwel erg klein. Weinig goed nieuws voor schaats- en sneeuwliefhebbers dus.

“…hét kan nog gaan winteren”

Europese en Amerikaanse berekeningen voor een maand en verder vooruit wijzen eerder in de richting van een zachte tot zeer zachte staart van januari en de maand februari met vermoedelijk te veel neerslag(regen) in februari. Opmerkelijk is ook dat het in Rusland en Siberië warmer is/wordt dan normaal, zelfs soms een stuk warmer. En dat is toch het gebied waar de eventuele stevige winterkou vandaan zou moeten komen. Ook de lente zou volgens de berekeningen zachter moeten worden dan normaal.

Ook voor het winterfeest van IJsclub Siberia Glow in the Park op zaterdag 18 januari zijn de vooruitzichten nog wisselvallig en is het winteren toch niet uitgesloten.

Hartelijke groet van Arie

Kaartverkoop Glow in the Park klik hier 

Geef een reactie

Scan de code