Glow in the Park 2019

In 2019 organiseerde IJsclub Siberia voor de vierde keer Glow in the Park in het Gagelbos.

18 & 19 januari 2019 IJsclub Siberia, Cultuur Platform Overvecht, ROC Midden Nederland en vele anderen organiseerden een lichtjestocht door het Gagelbos, de Ruigenhoekse Polder en langs IJsbaan de Gagelplas en heeft start en finish vanaf de Skatebaan Ruigenhoek. Glow in the Park is een hartverwarmend festival, een winters avontuur, voor jou, je vrienden, buren en familie. Een van de leuke winter-events in Overvecht!

Glow in the Park werd ook door NS Favourites verkozen tot één van de drie beste events van januari ’19.

De organisatie houdt een verkiezing voor de mooiste, leukste of origineelst geklede deelnemer.

Er doen weer vele bekende partners belangeloos mee. Een gezamenlijke inspanning  van vele scholen, organisaties en artiesten uit de wijk. Het Cultuur Platform in Overvecht met zijn vele gezichten, uitingen en diversiteit maken we van het donkere Gagelbos, een sprookje uit Duizend en één nacht. 18 en 19 januari wijzen lichtpuntjes je de weg door het donkere bos. Een nieuw magisch avontuur voor jong en oud.

Bij Glow in the Park draait het om lichtpuntjes; vingerlichtjes, glowsticks, vuurkorven, theater, dans en muziek, beleven en bewegen in de buitenlucht. Lichtkunstenaars verlichten de paden en de natuur van het Gagelbos. Bij versierde caravans kom je verhalenvertellers tegen, op de bunker staat een DJ en plots zie je om de hoek een paar dansers. Onderweg warm je je op bij de vuurkorven. Wanneer je na de tocht weer aankomt op het festivalterrein drink je bij het grote vuur chocolademelk.Vuurspuwers en muzikanten vermaken jong en oud. Kinderen kunnen bij speciale kindertenten naar muziek luisteren, tekenen, geschminkt worden als ijsbeertje en een spelletje doen.

Bij verschillende kramen waren poffertjes, friet, pizza en allerlei andere lekkernijen verkrijgbaar.

Kijk hier voor een video impressie van Olivier Beens van Glow in the Park 2018

Praktisch

NIEUW Start- en finishlocatie: Skatebaan Ruigenhoek (Gageldijk naast woning no.8)

Vooraf een kaartje kopen voorkomt dat je bij de ingang moet wachten. Er is een pinautomaat aanwezig. Bij voorkeur gepast betalen. Trek genoeg warme kleding aan en meedoen is op eigen risico.

Datum: vrijdag 18 en zaterdag 19 januari 2019

Tijd: 17.00-23.00 uur

Vanaf 17.00 uur Inloop en kaartverkoop

Tussen 18.00 – 22.00 uur Wandeling

ivm. weersvoorspelling is de start van de laatste ronde van de wandeling om 21:00 uur.

Van 20.00 – 23.00 uur Finish Festival

De weer vooruitzichten voor Glow in the Park. Kijk hier ook naar ons actuele weerbericht van Arie Verrips.

Meest gestelde vragen:

Ja, het parcours is toegankelijk voor rolstoelers en kinderwagens.
Ja, kleedt je warm genoeg aan en zorg voor goed schoeisel.
Ja, het is écht koud: het Noorderpark Ruigenhoek staat bekend om zijn hoge vochtigheid en ’s avonds koelt het af tot het vriespunt.
Ja, we zorgen natuurlijk voor warme drankjes en hapjes en zorg jij goed voor jezelf.
Ja, ook als vrijwilliger ben je van harte welkom! Zin om mee te doen? Aanmelding kan via info@ijsclubsiberia.nl
Ja, om alles in goede banen te leiden, vind je onderaan de pagina onze huisregels en praktische tips .

Deelnemende partijen:

#Glowinthepark: Cultuur Platform Overvecht, Smile Licht en Geluid Utrecht, ROC Midden Nederland, Nuovo Pouwercollege, lichtkunst van de Beeldjutters en Light-Up Collective, poppenspeler Ina Geisler, verhalenvertellers van de Voorleesexpress en Theater Stut. Cultuurspot Overvecht met Dance Moves en DJ’s.  Theatergroep Stut Open ism. Creative College, die dit jaar de one-minute story’s gaan vormgeven met Stut Koor, 10 acteurs en actrices.

Muziek met oa. verschillende koren uit Utrecht oa. studentenkoor Dekoor, draaiorgelmuziek van Joop Budding, Aart Desjant doedelzakspeler, accordeoniste Vieve Buijs, Angela van Leeuwen zingt kleine miniatuurtjes voor jong en oud(er).

En bij het kampvuur oa. Siberian Oxygen en Isabel Nolde.

Locatie

Skatebaan Ruigenhoek  (klik op de kaart of link voor de ingang van Glow in the Park: naast Gageldijk no.8)

Belangrijk: Lees de huisregels en praktische tips!

 • Deelname is geheel op eigen risico. We doen ons best alles zo veilig mogelijk te laten lopen. U bent zelf aansprakelijk voor eventueel geleden schade.
 • Laat geen afval achter en maak bomen en struiken niet kapot. De wandeling gaat door een stuk natuurgebied. Daar moeten we met elkaar natuurlijk zuinig mee omgaan. Maak dus niks kapot en doe je afval in de afvalzakken: vóór, tijdens én na de wandeling.
 • Volg de aanwijzingen van de medewerkers. Langs het parcours en langs de weg staan medewerkers die zorgen dat alles in goede banen loopt.
 • Ons advies voor hondenbezitters: We zijn met elkaar in een honden losloopgebied. Laat uw hond thuis van 17-23 uur. Het wordt druk en niet iedereen houdt van honden op een klein festival terrein. Mocht het onverlaat toch nodig zijn de hond mee te nemen: hou hem dan tussen 17-23 uur aangelijnd.
 • Kom lopend of op de fiets. Het is het snelst en het makkelijkst om met OV, lopend (ongeveer 15 minuten vanaf De Watertoren) of op de fiets (5 minuten) te komen. Locatie: Fietsenstalling op de Skatebaan Ruigenhoek
 • Komt u toch met de auto volg dan de aanwijzingen van de verkeersregelaars om de auto op de toegewezen plekken te parkeren.
 • Ter hoogte van Benzinestation Iesberts Gageldijk mag niet geparkeerd worden.
 • Parkeren op de Sint Antoniedijk en Kanonsdijk is niet toegestaan. Er zijn vlak bij het begin- en eindpunt van de wandeling parkeerplaatsen oa.
  GRATIS achter Tuincentrum Overvecht en langs de Gageldijk.
 • Heb je een U-pas? Neem ‘m mee! Glow in the Park is goedkoper voor mensen met een U-pas. Neem hem dus mee als je er eentje hebt. Geen U-pas: €8 (volwassenen) / €3 (kinderen).

Zo zorgen we er samen voor dat Glow in the Park voor iedereen een fantastische beleving wordt!

KLEURWEDSTRIJD voor gratis Combi-kaartjes voor 1 ouder en 1 kind

* Meedoen? Voor iedereen in Utrecht en omgeving van 5 t/m 12 jaar

*Kleurplaat is ook te kopiëren of te downloaden via Facebook
* Over de uitslag kan niet gecommuniceerd worden
* Insturen kan via mail: info@ijsclubsiberia.nl of meenemen naar je basisschool

 

Scan de code